Voorregeling

Om uw nabestaanden te helpen bij keuzes op moeilijke momenten kunt u uw persoonlijke wensen voor uw uitvaart, begrafenis of crematie vooraf vast laten leggen. Dit kan in goede gezondheid maar ook als u weet dat het afscheid nabij is. In een persoonlijk gesprek kijken we samen vooruit en nemen we al belangrijke beslissingen die bij het afscheid horen. Vervolgens krijgt u een indicatie van de kosten die bij deze wensen horen. De voorregeling zelf kost u niets, enkel een paar uurtjes tijd om alles samen rustig te bekijken, te bespreken en zorgvuldig op papier te zetten. Als u een naturapolis heeft afgesloten bij een grote uitvaartonderneming kijken we samen hoe we toch de uitvaart door ons team kunnen laten uitvoeren, vaak is hiervoor ruimte genoeg.

Laatste verzorging van de overleden

Wij vinden het een van onze mooiste taken om na een overlijden te zorgen dat uw dierbare waardig wordt opgebaard. Het is dan ook belangrijk om zo snel mogelijk, bij voorkeur direct na het overlijden, ons te bellen. Dit mag 24 uur per dag en 7 dagen per week. Nadat een arts het overlijden officieel heeft vastgesteld zorgen we, al dan niet samen met de familie, dat de overledene wordt gewassen , gekleed en wordt opgebaard. Het verzorgen kan thuis of in het afscheidshuis plaats vinden als het een natuurlijk overlijden betreft, anders verzorgen we in het mortuarium.

Opbaren overledene

Wanneer er gekozen wordt voor thuis opbaren werken wij met een mobiele koelinstallatie die bij u thuis past. Als u het prettiger vindt dat wij voor uw overledene zorgen in de Koestering, zal hij/zij in een uitvaartkist of op een opbaarplank worden opgebaard. Deze worden vanaf de onderkant gekoeld. Een andere mogelijkheid is een lichte balseming, hierbij is een koeling overbodig en blijft het lichaam meestal mooi van teint tot op de dag van de uitvaart.

Regelen van de uitvaart

Daarna kunnen we rustig beginnen met het vormgeven van het afscheid. We gaan samen stap voor stap alle wensen bespreken. Eerst noteren wij alle benodigde gegevens en zetten we het tijdstip van de afscheidsdienst vast. Tevens laten wij u zien wat de mogelijkheden zijn betreffende de uitvaartkist. Ook informatie over bloemstukken, rouwdrukwerk, rouwvervoer en koffietafels hebben wij bij. Zodra alles besproken is ontvangt u een realistische kostenbegroting zodat er geen vervelende verrassingen achteraf zijn. Nadat alle afspraken op papier zijn gezet en door u voor akkoord zijn ondertekend starten we achter de schermen direct het regelwerk op. Alle materialen worden besteld en alle documenten worden in orde gemaakt. Alles wordt voor u bijgehouden in een zorgmap die u op dat moment van ons ontvangt zodat alles overzichtelijk bij elkaar bewaard kan worden en u van elke stap op de hoogte blijft.

Na de uitvaart

Na een crematie hoeft u niet zelf de as op te halen, dat doen wij voor u. Als u wenst brengen we de as bij u thuis of zorgen we dat deze wordt uitgestrooid/bijgezet. Dit geeft u zelf aan op uw eigen tempo. Na een begrafenis zorgen we voor een duidelijke tijdelijke grafmarkering zodat uw dierbare niet anoniem op de begraafplaats ligt. Een eventuele partner die reeds in het graf is begraven wordt hierbij ook vermeld.

Ook na de uitvaart staat u niet alleen. Vaak is er nog behoefte om even samen een kopje koffie te drinken en uw ervaringen nog eens te delen met ons. We houden contact, zolang u wenst en zolang het nodig is.