Anouska

In uitvaartzorg heb ik mijn ware passie gevonden. Met alle waardigheid en respect zorg dragen voor de overledene. Met alle aandacht goed luisteren naar de nabestaanden en samen met hen een persoonlijke en liefdevolle uitvaart vormgeven. Het is zo’n bijzonder intieme tijd die je samen met de familie doorbrengt, dit is niet in woorden te beschrijven. Omdat ik mijn beide ouders en broer heb verloren weet ik hoe belangrijk het is om goed afscheid te nemen want het kan maar één keer, het kan niet worden verbeterd of worden veranderd.

Mijn hart ligt bij het verzorgen van mooie en persoonlijke uitvaarten waar de nabestaanden met een warm gevoel op terug kunnen kijken”

Inge

Uitvaartzorg is veel meer dan het regelen van een uitvaart.
Het is vooral luisteren, zorgen voor en ontzorgen van nabestaanden.
Families mogen bijstaan in misschien wel de moeilijkste periode in hun leven, dat maakt dit werk zo waardevol.
De Koestering is een plek waar wij dit nastreven en waar ik mijn draai helemaal heb gevonden.

Het moeilijkste van liefhebben is loslaten.”

Sonja

Één van de eerste dingen die er moeten gebeuren bij een overlijden is de laatste verzorging. Het opfrissen van het lichaam, mond en ogen sluiten, nagels verzorgen, het gelaat en het kapsel zodanig verzorgen dat een overledene herkenbaar blijft voor de nabestaanden. Soms is er een speciale verzorging nodig. Wonden moeten worden verzorgd en bijvoorbeeld pacemakers moeten worden verwijderd. Eventueel kan ik een lichte make-up aanbrengen. Ik verzorg de overledene geheel volgens wens van de nabestaanden. We krijgen dan ook steeds vaker de vraag of ze daarbij mogen assisteren. Dit is voor velen een manier om om te gaan met het verlies. Vanaf het moment van overlijden tot de dag van het afscheid zorg ik voor de conditie van de huid en zorg ik dat ook de overledene gekoesterd wordt.

Met heel veel passie en liefde doe ik de laatste verzorging en het geeft mij veel voldoening als nabestaanden tevreden zijn.”